Tweede schip voor personen uit Oekraïne tijdelijk aan Waalkade

Van onze redactie
31 maart 2022

Eerder deze maand is een cruiseschip aangemeerd in de Waalhaven waarop zo’n 120 personen uit Oekraïne worden opgevangen. Daar zou afgelopen weekend een tweede schip bijkomen. Laag water zorgde er echter voor dat het tweede schip deze week niet de Waalhaven in kon varen.

Om toch de opvang te kunnen bieden, ligt het schip daarom vanaf morgen tijdelijk aan de Waalkade, ter hoogte van het labyrint. Vluchtelingen kunnen dan daar vanaf maandag 4 april worden opgevangen. Zodra de Waalhaven voor het schip weer toegankelijk is zal het schip daarheen verhuizen.

Naast de opvanglocatie voor Oekraïnse vluchtingen in het schip dat nu aan de Waalkade komt te liggen, is er ook opvang in een schip in de Waalhaven, de Jan Massinkhal, het voormalige belastingkantoor aan de Stieltjesstraat, boven bioscoop VUE aan de Tweede Walstraathet voormalig schippersinternaat aan de Burgemeester Daleslaan én het gebouw De Daniël aan de Daniëlsweg.

Antwoorden op veelgestelde vragen staan op nijmegen.nl/oekraine. Sommige antwoorden hebben we nog niet. De website wordt daarom steeds opnieuw aangevuld met informatie


Dit bericht delen:

Advertenties