Nieuwe noodopvang voor vluchtelingen uit Oekraïne in Waalhaven

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: Lars Schwachöfer
11 maart 2022

Vanaf maandag opent de gemeente Nijmegen een tweede locatie voor noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen. In de Waalhaven komen twee cruiseschepen te liggen om vluchtelingen op te vangen. Het eerste schip meert maandag 14 maart aan.

Alle gemeenten in het land zijn de afgelopen dagen op zoek geweest naar plekken voor (nood)opvang van Oekraïnse vluchtelingen. In Gelderland zijn van 14 gemeentes drie geschikt. Nijmegen is een van deze gemeentes. Op dit moment wordt de Jan Massinkhal als crisis nood opvang ingericht voor opvang.

Er zijn snel meer plekken nodig. De twee schepen zullen aanvullend ruimte gaan bieden. Het eerste cruiseschip komt maandag 14 maart in de Waalhaven aan, het tweede schip op maandag 28 maart. De schepen zullen in ieder geval voor zo’n twee maanden dienen als slaap- en verblijfplaats voor Oekraïense vluchtelingen. Per schip kunnen zo’n 120 mensen gehuisvest worden. De schepen bieden basisvoorzieningen en zijn direct gereed voor gebruik. Samen met Bindkracht10, het Rode Kruis, vrijwilligers, zorgaanbieders en andere partners doen we er alles aan om de opvang van de vluchtelingen zo goed mogelijk te laten verlopen. 

De verwachting is dat er nog meer opvang nodig zal zijn, ook na de komst van deze schepen. Daarom blijft de gemeente Nijmegen zoeken naar geschikte locaties voor opvang waar gevluchte Oekraïners langer kunnen blijven als dat nodig is.


Dit bericht delen:

Advertenties