Omstanders blussen autobranden en voorkomen erger

Lars Schwachöfer
1 januari 2021
De Nijmeegse brandweer had het gisteravond en afgelopen nacht druk met diverse buitenbranden. Bij twee autobranden voorkwamen omstanders erger, door zelf een bluspoging te doen.
Vanaf het begin van de avond kreeg de brandweer meerdere meldigen. Dit betroffen veelal kleine brandjes, maar ook enkele grotere vreugdevuren werden geblust. Een buitenbrand aan de Staddijk bleek een voertuigbrand te zijn. Ook een auto in de Pastoor Zegerstraat en een bus op het terrein van het politiebureau aan de van Schuylenburgweg vatte vlam. De politie vermoedt brandstichting en doet onderzoek naar de oorzaak van de branden. Omstreeks 2.45 uur meldde een bewoner van de Willemsweg een autobrand. Dit bleek een groot vreugdevuur aan de Jacob Catsstraat.

Omstanders blussen autobranden

Omstreeks 1.30 uur zagen twee mannen op de Weurtseweg vlammen bij het voorwiel van een geparkeerde auto. De mannen alarmeerden de brandweer en deden zelf een bluspoging met een emmer water en een natte doek. Toen de brandweer aankwam, waren de vlammen gedoofd. De brandweer bluste de nog smeulende delen onder de motorkap. De politie sprak met de eigenaar van de auto. Vermoedelijk ontstond de brand door brandstichting.

Twee bewoners van de Industrieweg zagen omstreeks 3.30 uur vlammen uit de voorzijde van een geparkeerde auto komen. Ze alarmeerden de brandweer en blusten de brand met een brandblusser. De politie was snel ter plaatse en spoot, omdat niet duidelijk was of er nog brand woedde onder de motorkap, twee brandblussers leeg. De eigenaresse werd op de hoogte gebracht. De brandweer bluste de brand onder de motorkap na. De brand ontstond door een brandend voorwerp op de voorruit.

Dit bericht delen:

Advertenties