Nijmegenaar krijgt 4 jaar cel voor overvallen en diefstallen

Van onze redactie
30 december 2020
De rechtbank veroordeelt een 21-jarige Nijmegenaar tot een gevangenisstraf van vier jaar. De man pleegde twee overvallen aan de Molenweg en deed een poging bij een derde zaak. Daarnaast is de man schuldig aan twee diefstallen van een pinpas en vervolgens het pinnen daarmee.
In augustus overviel de man binnen enkele dagen een winkel, een tankstation en deed een poging bij een snackbar. Bij de snackbar kon de medewerker wegvluchten, waardoor de overval niet verder uitgevoerd kon worden. Ook stal de man de pinpassen van zijn toenmalige collega’s. Dit zijn zeer ernstige gebeurtenissen die een grote indruk op de slachtoffers maakten. Na onderzoek werd de man een maand later aangehouden.

Financiële nood

De man werd in 2018 al eerder veroordeeld voor een overval en een poging tot inbraak. Ondanks het toen opgelegde hulpverleningskader kon de man de vaste kosten van zijn woning niet meer betalen. Door geldgebrek zag de man geen andere optie dan het plegen van overvallen en diefstallen. De weggenomen geldbedragen besteedde hij voornamelijk aan boodschappen.

Openheid van zaken

Hoewel het gaat om zeer ernstige delicten die ook een forse onvoorwaardelijke gevangenisstraf rechtvaardigen, overweegt de rechtbank dat geen sprake is geweest van een professionele werkwijze. Eén van de slachtoffers beschreef de man ook als knullig en zenuwachtig. Ook gaf de man over alle delicten volledige openheid van zaken.

Onvoorwaardelijke straf

De rechtbank vindt dat de geadviseerde hulpverlening na het uitzitten van de gevangenisstraf op de situatie van de man moet worden aangepast. Zij legt daarom een geheel onvoorwaardelijke straf op. Tot slot zal de man een schadevergoeding van 1.350 euro aan 1 van de slachtoffers moeten betalen.

Dit bericht delen:

Advertenties