Wordt Centrale Gelderland om 10.30 uur opgeblazen? Voorbereidingen worden getroffen

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
7 oktober 2022

Nadat jaren geleden gestart werd met de sloop van Centrale Gelderland, vorig jaar de rookgasontzwavelingsinstallatie en eerder dit jaar de schoorsteen naar de grond gingen, stonden gisteren de laatste 2 stappen, het opblazen van het gehele gebouw, op de planning. 

Eergisteren werd bekend dat in verband met de verwachte weersomstandigheden het tijdstip van de sloopgebeurtenis dat om 10.00 uur plaats zou vinden, voorlopig verplaatst moest worden naar het tijdvak 19.00-22.00 uur. Gisterochtend maakte ENGIE bekend dat dit tijdsvlak een uur verschoven is in verband met de windrichting.

Uiteindelijk werd dat moment opnieuw een uur verplaatst naar 21.00 uur en even daarvoor naar 21.30 uur. De gebeurtenis trok tientallen mensen naar de Sluis en de Latensteinweg. Om 21.30 uur werd bekend dat de sloop met explosieven vanwege weersomstandigheden uitgesteld is tot vandaag, 10.30 uur. Vanaf die tijd zal het plaats moeten gaan vinden.

ENGIE laat weten dat de weersomstandigheden vanmorgen goed zijn om door te gaan met de sloop. Op dit moment worden de laatste voorbereidingen getroffen. Omwille van de openbare orde en veiligheid zal de politie aanwezig zijn. Iedereen wordt verzocht weg te blijven van het ENGIE terrein. Net als de vorige keer is de sloop van de resterende gebouwen van Centrale Gelderland te volgen via een livestream. De livestream is te zien via onze website en komt enkele minuten voor de definitieve beslissing dat de sloop doorgaat online.

Bekijk hieronder de beelden van het neerhalen van de rookgasontzwavelingsinstallatie (stap 1 van de sloop) en de schoorsteen (stap 2 van de sloop):


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen