Sloop Centrale Gelderland uitgesteld tot na 21.30 uur

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
6 oktober 2022

De sloop van Centrale Gelderland met explosieven is opnieuw uitgesteld, zo laat ENGIE weten. Op dit moment zijn de weersomstandigheden nog niet goed.

De sloop van de DeNOx-installatie, het ketel­huis en de turbinetafel (stappen 3 en 4 in het sloopproces) zal naar alle waarschijnlijkheid tussen 21.30 uur en 22.00 uur plaatsvinden. Eergisteren werd bekend dat in verband met de verwachte weersomstandigheden het tijdstip van deze sloopgebeurtenis voorlopig verplaatst moest worden naar het tijdvak 19.00-22.00 uur. Vanmorgen maakte ENGIE bekend dat dit tijdsvlak een uur verschoven is in verband met de windrichting. Nu wordt dat tijdsvlak opnieuw verschoven vanwege het weer.

Omwille van de openbare orde en veiligheid zal de politie aanwezig zijn. Iedereen wordt verzocht weg te blijven van het ENGIE terrein. Net als de vorige keer is de sloop van de resterende gebouwen van Centrale Gelderland te volgen via een livestream. De livestream is te zien via onze website en komt enkele minuten voor de definitieve beslissing dat de sloop doorgaat online.

Wanneer de sloop vandaag niet doorgaat, wordt gekeken naar een nieuw moment op werkdagen tussen 10.00 en 15.00 uur of tussen 19.00 en 22.00 uur. Op zaterdag tussen 8.00 en 22.00 uur en op zondag tussen 12.00 en 16.00 uur. Voor en tussen deze tijden wordt 15 minuten vóór aanvang van de gebeurtenis een beslismoment gehouden of het wel of niet doorgaat.

Bekijk hieronder de beelden van het neerhalen van de rookgasontzwavelingsinstallatie (stap 1 van de sloop) en de schoorsteen (stap 2 van de sloop):

 


Dit bericht delen:

Advertenties