Opblazen Centrale Gelderland uur uitgesteld

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: Lars Schwachöfer
6 oktober 2022

Op dit moment gaat ENGIE er nog steeds van uit dat de sloop vandaag plaatsvindt, maar het tijdvak van de sloop is opnieuw verschoven.

Eergisteren werd bekend dat in verband met de verwachte weersomstandigheden het tijdstip van deze sloopgebeurtenis voorlopig verplaatst moest worden naar het tijdvak 19.00-22.00 uur. Vanmorgen maakte ENGIE bekend dat dit tijdsvlak een uur verschoven is in verband met de windrichting. Het opblazen vindt vermoedelijk plaats tussen 20.00 en 22.00 uur.

De DeNOx-installatie, het ketelhuis en de turbinetafel, de stappen 3 en 4 in het sloopproces, zullen in dit tijdvak worden neergehaald. Op het moment van de sloop zullen in een tijdsbestek van ongeveer 10 seconden de aangebrachte springstoffen kort achter elkaar afgaan. U hoort en merkt dit wellicht als omwonende, houd daar rekening mee.

Omwille van de openbare orde en veiligheid zal de politie aanwezig zijn. Iedereen wordt verzocht weg te blijven van het ENGIE terrein. Net als de vorige keer is de sloop van de resterende gebouwen van Centrale Gelderland te volgen via een livestream. De livestream is te zien via onze website en Facebookpagina.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen