Bewoner Hillekensacker verdacht van veroorzaken gasexplosie

Lars Schwachöfer
26 mei 2020
De 62-jarige bewoner van de woning in de Hillekensacker waar op 13 mei een gasexplosie plaatsvond, is door de politie aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de gasexplosie opzettelijk te hebben veroorzaakt.
Bewoners van Lindenholt werden op 13 mei omstreeks vijf uur opgeschrikt door een harde knal. Een woning in de Hillekensacker is volledig verwoest door een explosie. Bij omwonenden sloegen de ruiten uit woningen en vielen dakpannen van de daken. Ook autoruiten sneuvelden en brokdelen beschadigden auto's en woningen. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen ter plaatse. De 62-jarige bewoner werd door buurtbewoners uit het puin gehaald en zwaargewond per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De brandweer blustte een brand in de woning en gespecialiseerde teams zochten in het puin naar mogelijke slachtoffers. Enkel de bewoner raakte gewond bij de explosie. Drie woningen werden onbewoonbaar verklaard na de explosie. Twee woningen werden dezelfde avond al grotendeels gesloopt vanwege instortingsgevaar. Tientallen woningen liepen forse schade op. De bewoners van dertig andere woningen werden opgevangen door familie en vrienden of moesten overnachten in het Van Der Valk hotel. De totale schade liep in de miljoenen.

De politie en brandweer startten nadat de twee woningen grotendeels gesloopt waren met een onderzoek naar de oorzaak van de gasexplosie. De dagen na de explosie hielden agenten een buurtonderzoek. Liander kan na onderzoek uitsluiten dat een gaslek de oorzaak is geweest. Wel werden volgens de politie sporen gevonden die erop wijzen dat de bewoner de explosie opzettelijk heeft veroorzaakt.

De politie hield de 62-jarige bewoner vandaag als verdachte aan. Een woordvoerster laat weten dat hij inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen is en is overgebracht naar het cellencomplex van de politie. Hij mag geen bezoek ontvangen, met uitzondering van een advocaat. Aankomende vrijdag wordt de man voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Dit bericht delen:

Advertenties