Explosie in woning in Hillekensacker

Lars Schwachöfer
13 mei 2020
Vanmiddag vond omstreeks vijf uur een gasexplosie plaats in de 32e straat van de Hillekensacker. Twee woningen zijn verwoest.
Bewoners van Lindenholt werden opgeschrikt door een harde knal. Een woning in de Hillekensacker is volledig verwoest door de explosie. Bij omwonenden sloegen de ruiten uit woningen en vielen dakpannen van de daken. Ook autoruiten sneuvelden en brokdelen beschadigden auto's en woningen. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, zijn ter plaatse. De 60-jarige bewoner is door buurtbewoners uit het puin gehaald en zwaargewond per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. 

De brandweer blust de woning en controleert omliggende woningen. Omliggende woningen worden ontruimd. De bewoners worden door de brandweer opgevangen en in busjes naar wijkcentrum De Brack gebracht. In de omgeving liggen dakpannen en delen van de woning. Volgens de politie is er na de gasexplosie nog langere tijd sprake van explosiegevaar. Liander sluit het gasnet af. Hierna gaan een gespecialiseerd team van de brandweer en het USAR team met onder andere speurhonden om onder het puin naar mensen te zoeken.

Burgemeester Bruls is ter plaatse gekomen en bezoekt momenteel de opgevangen omwonenden. De brandweer en reddingswerkers zullen nog de hele nacht bezig zijn bij de woning.

Update 22.00: Er werd niemand meer aangetroffen onder het puin. Zeker 30 omwonenden zullen vannacht nog niet terug kunnen naar hun woningen. Wanneer dit wel kan, is onbekend. Voor hen is bij familie of door de gemeente slaapplek geregeld. Twee woningen zijn volledig verwoest en worden door een bedrijf gesloopt. Ook andere omliggende woningen zullen komende tijd verbouwd moeten worden. 10 van de woningen zijn onbewoonbaar verklaard. De straat blijft afgezet en de politie en medewerkers van bureau Handhaving van de gemeente beveiligen de huizen.

Dit bericht delen:

Advertenties