34.934 Vierdaagsewandelaars halen eindstreep op Wedren

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: José Schamp
22 juli 2022

Vanochtend zijn 35.465 Vierdaagsewandelaars gestart met allemaal nog maar één doel voor ogen: het succesvol afronden van hun deelname aan een historische, uit 3 dagen bestaande 104e editie. Alle deelnemears, vrijwilligers en toeschouwers vierden vandaag feest tijdens de derde, laatste wandeldag van de Nijmeegse Vierdaagse. 34.934 deelnemers hebben vandaag de finish gehaald, waardoor het aantal uitvallers deze 4Daagse 3.551 is.

De laatste wandeldag staat ook wel bekend als de ‘dag van Cuijk', het dorp waar de wandelaars op deze laatste wandeldag via een pontonbrug over de Maas wandelen. Het hoogtepunt van vandaag was natuurlijk de intocht over de Via Gladiola. De Via Gladiola is voor veel wandelaars het moment waar zij gedurende de Vierdaagse het meest naar uitkijken. Tijdens dit laatste stuk van de wandeltocht worden de deelnemers toegejuicht door duizenden toeschouwers, die hen ook toezingen en gladiolen uitreiken. Tijdens een rechtzitting werd besloten dat boeren een klein protest mochten houden aan de Via Gladiola. Die ging op het laatste moment niet door.

Na de laatste vermoeiende en feestelijke kilometers over de Via Gladiola, aangemoedigd door het enthousiaste publiek langs het parcours, lonkte de eindstreep van de Vierdaagse op de Wedren. Voor de wandelaars is de intocht een feest om mee te mogen maken. Zij worden als het ware over de eindstreep heen gejuicht door de duizenden supporters op de volgepakte tribunes op het Keizer Karelplein, de Oranjesingel en de Prins Bernhardstraat. Ook kregen ze gladiolen aangereikt als teken van kracht en overwinning. Vanavond kunnen zij hun overwinning vieren tijdens de laatste avond van de Vierdaagsefeesten.

Bekijk hier het fotoverslag van de laatste wandeldag.

4Daagse 2022 op Nieuws uit Nijmegen en Wijchensnieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

- Swedish Clinic
- Pronk Eten & Drinken, Cadeauwinkel en Wasserij
- Sophia Fotografie
- Westbrug Techniek
- Voetjebal Arnhem-Nijmegen
- DLC Spuitwerken
- RW Scooters & Motoren
- Cafetaria De Patatterie Wijchen
- FIJN-fietsen
- Kompas Veiligheidsgroep
- The Sensible Shoe Company BV

 


Dit bericht delen:

Advertenties