Pontonbrug in Cuijk gelegd voor laatste Vierdaagsedag

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
22 juli 2022

Vanmorgen werd in Cuijk de pontonbrug over de Maas gelegd voor de laatste wandeldag van de 4Daagse. Gisteravond vonden de proeflegging en openingsceremonie van de brug plaats.

Traditiegetrouw vond gisteravond de proeflegging van de pontonbrug plaats. Om zes uur werd het eerste deel van de brug aan de zijde van Mook gelegd. Militairen van 105 Geniecompagnie waterbouw legden de brug, tijdens deze laatste Vierdaagsedag dé verbinding tussen Limburg en Brabant, binnen 20 minuten vast. Aan beide kanten van de Maas stonden tientallen belangstellenden om de legging van de brug te zien.

Nadat het laatste vierde deel van de brug vastgezet werd, kwamen burgemeester Wim Hillenaar van Cuijk en burgemeester Willem Gradisen van Mook en Middelaar elkaar tegemoet op de brug. Zij openden de brug officieel door met twee pennen een touw op het midden door de brug door te slaan. Vervolgens zongen zij het mineurslied mee en brachten een toost op het regiment Genietroepen met een brandewijntje. De brug werd feestelijk geopend voor het publiek vanuit Limburg en Brabant met muziek van het muziekkorps van het Regiment Genietroepen. Een parachutesprong na de opening kon niet doorgaan vanwege het slechte weer. De gehele avond was er livemuziek op de kade. Later op de avond werd de brug weer uit elkaar gehaald.

Vanmorgen werd de pontonbrug weer over de Maas gelegd voor de laatste wandeldag. Volgens de laatste cijfers zullen vandaag 35.565 wandelaars over de pontonbrug lopen.

4Daagse 2022 op Nieuws uit Nijmegen en Wijchensnieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

- Swedish Clinic
- Pronk Eten & Drinken, Cadeauwinkel en Wasserij
- Sophia Fotografie
- Westbrug Techniek
- Voetjebal Arnhem-Nijmegen
- DLC Spuitwerken
- RW Scooters & Motoren
- Cafetaria De Patatterie Wijchen
- FIJN-fietsen
- Kompas Veiligheidsgroep
- The Sensible Shoe Company BV


Dit bericht delen:

Advertenties