Pontonbrug in Cuijk gelegd voor laatste Vierdaagsedag

Lars Schwachöfer
19 juli 2019
Vanmorgen werd om zeven uur in Cuijk de pontonbrug over de Maas gelegd. Gisteravond vonden de proeflegging en openingsceremonie van de brug plaats.

Traditiegetrouw vond gisteravond de proeflegging van de pontonbrug plaats. Om zes uur werd het eerste deel van de brug aan de zijde van Mook gelegd. Militairen van 105 Geniecompagnie waterbouw legden de brug, tijdens deze laatste Vierdaagsedag dé verbinding tussen Limburg en Brabant, binnen 20 minuten vast. Aan beide kanten van de Maas stonden tientallen belangstellenden om de legging van de brug te zien.

Nadat het laatste vierde deel van de brug vastgezet werd, kwamen burgemeester Wim Hillenaar van Cuijk en burgemeester Willem Gradisen van Mook en Middelaar elkaar tegemoet op de brug. Zij openden de brug officieel en zongen het mineurslied mee. Na een toost op het regiment Genietroepen met een brandewijntje, werd de brug feestelijk geopend voor het publiek vanuit Limburg en Brabant. Om half acht werd de pontonbrug weer uit elkaar gehaald.

Vanmorgen werd om zeven uur de pontonbrug weer over de Maas gelegd. Bijna 42.000 wandelaars zullen vandaag over de pontonbrug lopen.

Neem een kijkje op onze Facebookpagina voor het fotoverslag.


Dit bericht delen:

Advertenties