Vijfde aanhouding in onderzoek naar schietincident Angerensteinstraat

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
19 mei 2022

De politie heeft vanmorgen opnieuw een persoon aangehouden in verband met het schietincident op de Angerensteinstraat afgelopen dinsdag. Het gaat om een 41-jarige man uit Cuijk.

De politie kreeg dinsdagmiddag een melding van een schietincident in de Angerensteinstraat in de buurt van winkelcentrum Hatert. Agenten gingen direct ter plaatse om hulp te verlenen. Eén slachtoffer werd vervolgens vervoerd naar het ziekenhuis. Hij is daarna in het ziekenhuis aangehouden omdat zijn rol in het geheel nog niet duidelijk was. Het gaat om een 25-jarige man uit Nijmegen.

In de struiken aan de Malderburchtstraat werd een verdachte aangehouden. Omdat de politie signalen had dat er meerdere verdachten waren, waarvan minstens 1 gezien was in de Treubstraat, werd een grote zoekactie opgezet. Het risico bestond dat de verdachte een woning ingegaan was, omdat meerdere deuren en ramen open stonden. Hierop werd het arrestatieteam ingezet. Die viel meerdere woningen in de straat binnen. Niet veel later vielen zij ook een woning in de Kleverburgstraat in. Daarbij weden geen aanhoudingen verricht.

Tijdens het onderzoek konden nog 2 personen worden aangehouden. Naast het slachtoffer gaat het om twee verdachten van 17 en 21 uit Nijmegen. De vierde verdachte is een 26-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats. Enkel de man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats zit nog vast, de anderen zijn heengezonden.

Vijfde aanhouding

De politie startte direct een grootschalig onderzoek, waarbij zowel de Angerensteinstraat als de Couwenbergstraat werden afgesloten. Een auto waarin een kogelgat werd aangetroffen, werd ook doorzocht. Het rechercheteam sprak met getuigen, vroeg camerabeelden van omliggende winkels op, verhoorde de getuigen en deed op andere wijze diepgaand onderzoek.

Tijdens dat onderzoek kwam een 41-jarige man uit Cuijk in beeld. Hij werd vanmorgen vroeg aangehouden door de politie en wordt verhoord. Over zijn rol in de zaak kan de politie geen uitspraken doen. Ook over de aanleiding van het schietincident kan zij op dit moment nog niks kwijt.


Dit bericht delen:

Advertenties