Man neergeschoten in Angerensteinstraat; verdachte aangehouden

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
17 mei 2022

Vanmiddag werd omstreeks 13.45 uur een man neergeschoten in de Angerensteinstraat. De hulpdiensten zijn ruim aanwezig.

De man liep aan de achterzijde van een winkel in Hatert, toen hij van dichtbij werd neergeschoten door iemand met een pistool. Daarbij werd ook een auto geraakt. Tientallen mensen hoorden de schoten en belden de politie. De politie rukte direct met meerderr agenten in zware vesten uit. Ook een politiehelikopter hangt in de lucht. Getuigen spreken van zo'n 5 schoten, die de auto, het pand maar ook het slachtoffer in zijn been raakten.

Het slachtoffer werd op straat behandeld door ambulancepersoneel en is onder begeleiding van de politie met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De politie sloot niet veel later de Treubstraat af, omdat een verdachte bij de woningen gezien zou zijn. Omdat meerdere mensen hun ramen en deuren open hebben, is niet bekend of hij een woning ingegaan is.

De Angerensteinstraat, een gedeelte van de voetpaden en fietspaden van de Hatertseweg, de Treubstraat en de Couwenbergweg zijn afgesloten voor verkeer.

Inmiddels is één verdachte aangehouden in de Malderburchtstraat. De man zat in de struiken naast de weg verstopt. Hij is aangehouden en naar het politiebureau vervoerd. De politie verricht onderzoek op de locatie. Daarbij wordt ook een speurhond ingezet. Op Zowel de Malderburchtstraat en de Angerensteinstraat vindt nog langere tijd sporenonderzoek door de politie plaats. De politie laat weten dat het slachtoffer in het ziekenhuis behandeld wordt. Hij is daar aangehouden door de politie.

Omstreeks 14.30 uur kwam een interventieteam van het Korps Mariniers en Koninklijke Marechaussee van de Dienst Speciale Interventies ter plaatse. Zij maken zich gereed om een woning te betreden.

Klik hier voor het vervolg.


Dit bericht delen:

Advertenties