Arrestatieteam valt meerdere woningen in Treubstraat in

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
17 mei 2022

Een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies (DSI) viel vanmiddag omstreeks 15.30 uur 12 woningen in de Treubstraat in.

De politie sloot kort na de schietpartij aan de Angerensteinstraat de Treubstraat af. Agenten in kogelwerende vesten stuurden mensen rondom de straat weg. Tegelijktijd werd in de struiken aan de Malderburchtstraat een verdachte aangehouden. De politie laat weten dat er signalen waren dat een verdachte in een tuin of woning zou zijn.

Omdat niet duidelijk was of de vuurwapengevaarlijke verdachte een woning ingegaan was, meerdere ramen en deuren van woningen open stonden en de man gezien was in de straat, werd een arrestatieteam opgeroepen. Omstreeks 14.30 uur kwam het arrestatieteam ter plaatse. De leden van de afdeling Interventie, bestaande uit mariniers en marechaussees, verzamelden op enkele tientallen meters van een woning.

Om 15.10 uur gingen de leden van de DSI een woning in. Met een elektrische spreider forceerden ze de voordeur nadat niet gereageerd werd op geroep, geklop en gebel. In de woning troffen ze enkel een bewoonster. Na korte tijd kwamen de mannen naar buiten en belden aan bij de deur van de buren. Ook deze deur werd na enige tijd geforceerd.

In totaal werden 12 woningen in de straat betreden, zo laat de politie weten. Bij de meesten deden de bewoners zelf open of konden zij vanaf de afzettingen de sleutel doorgeven aan de politie. Bij 4 woningen moesten de deuren geforceerd worden. De politie heeft contact met de bewoners en regelt de vervanging van de deuren en vergoeding voor de opgelopen schade.

Nergens werd een verdachte man of situatie aangetroffen. De politie laat weten dat de bewoners allen begripvol reageerden en is blij dat iedereen mee wilde werken om de verdachte te zoeken. Na de invallen verzamelde het team en deed een inval in een woning aan de Kleverburgstraat.


Dit bericht delen:

Advertenties