Vier aanhoudingen na schietincident aan Angerensteinstraat

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
18 mei 2022

Nadat er gistermiddag een man gewond raakte na het schietincident in de Angerensteinstraat, zijn er inmiddels vier verdachten aangehouden. Het onderzoek is nog in volle gang; de relatie tussen de verdachten en de aanleiding van het schietincident zijn op dit moment nog niet duidelijk.

De politie kreeg gistermiddag een melding van een schietincident in de Angerensteinstraat in de buurt van winkelcentrum Hatert. Agenten gingen direct ter plaatse om hulp te verlenen. Eén slachtoffer werd vervolgens vervoerd naar het ziekenhuis. Hij is daarna in het ziekenhuis aangehouden omdat zijn rol in het geheel nog niet duidelijk was. Het gaat om een 25-jarige man uit Nijmegen.

Inmiddels zijn er nog drie personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Het gaat hierbij om twee verdachten van 17 en 21 uit Nijmegen. De vierde verdachte is een 26-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats. Hun betrokkenheid bij het schietincident wordt momenteel onderzocht.

Arrestatieteam ingezet 

Er ontstond dinsdagmiddag veel ophef en onrust in de wijk Hatert rondom de politie-inzet. Veel agenten waren betrokken bij de zoektocht naar de verdachten. Het AOT (Aanhoudings- en Ondersteuningsteam) was hier ook bij betrokken. Zij deden invallen in meerdere woningen in deTreubstraat. Daarna werd ook een woning in de Kleverburgstraat ingevallen. Er werden daarbij geen verdachten aangetroffen.

Dit team van de Dienst Speciale Interventies is het uiterste geweldsmiddel van de politie en wordt daarom ook niet zomaar ingezet. Bij levensbedreigende situaties of die levensbedreigend kunnen worden, bieden de AOT’s ondersteuning. Het bezit van vuurwapens valt daar ook onder, vuurwapenbezit kan immers leiden tot vuurwapengeweld. De politie neemt informatie en tips rondom vuurwapens altijd serieus en acteert daarop. Agenten schalen op met de middelen die daarvoor nodig zijn. Alles zodat bewoners zich veilig kunnen voelen.

Veel vragen over dit onderzoek

"Hoewel we begrijpen dat er veel vragen leven op dit moment, kunnen wij op dit moment niet meer bevindingen delen over het onderzoek. Het rechercheonderzoek naar de toedracht en de rol van de aangehouden verdachten daarin, is in volle gang. Bij dit soort incidenten gaan we altijd uiterst zorgvuldig te werk", laat de politie weten.

Het schietincident vond plaats op een plek waar veel mensen bijeenkomen. Mogelijk zijn er veel getuigen geweest. Heeft u het schietincident zien gebeuren en heeft u nog niet met agenten gesproken? Neem dan contact met de politie op via telefoonnummer 0900-8844. Geheel anoniem informatie delen kan uiteraard ook. Dit kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


Dit bericht delen:

Advertenties