Woning beschoten in Gerrit van Durenstraat

Lars Schwachöfer
5 oktober 2021
Afgelopen nacht vond even na 12 uur een schietincident plaats in de Gerrit van Durenstraat. Een woning werd minstens één keer beschoten.
De politie werd even na 12 uur gebeld dat er op een woning geschoten werd. Meerdere agenten rukten uit naar het betreffende adres. Er werden geen verdachten of gewonden aangetroffen. In de ruit van de woning was een groot kogelgat te zien.

De Forensische Opsporing van de politie verrichtte langere tijd sporenonderzoek in en om de woning. Hierbij werd ook een politiehond ingezet. Vermoedelijk houdt het schietincident verband met eerdere incidenten in een al langer durend conflict, waarbij meerdere aanslagen gepleegd werden op woningen, auto's en de e-bikebedrijven van twee mannen.

Negende aanslag

In januari werden twee auto's in brand gestoken bij Cuijkse ondernemer Ad. Enkele dagen later werd een auto in zijn bedrijfsloods gereden. Enkele maanden later, op 18 mei, werd brand gesticht in een Cuijkse woning. De politie vermoedt dat de aanslag gericht was op de woning van Ad. Enkele dagen later werden auto's in brand gestoken op de oprit en voor de woning aan de Gerrit van Durenstraat. De bewoner is een compagnon van Ad. Voor de woning werd de tekst 'FREE RED AD' gespoten. Bij de brand een dag later werd de tekst 'VRIe ND PeDo AD' gespoten op de oprit.

Op 3 juni werd brand gesticht in een bedrijf aan de Nieuwe Dukenburgseweg. Vermoedelijk werd een bestelbus het pand binnengereden en in brand gestoken. Het bedrijf staat op naam van de Cuijkse Ad. Drie dagen geleden werd een woning in Cuijk beschoten. De politie laat weten dat het om de woning van de verkoopdirecteur van het bedrijf gaat.

Nog geen verdachten

De politie doet onderzoek naar alle incidenten en de verbanden tussen de aanslagen en de ondernemers. Er zijn nog geen verdachten in beeld. De ondernemers waren niet bereikbaar voor commentaar. Getuigen van een van de incidenten die nog niet net agenten gesproken hebben, of mensen met meer informatie, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan telefonisch via 0900-8844.

Dit bericht delen:

Advertenties