Politie onderzoekt brand bij bedrijf aan Nieuwe Dukenburgseweg

Lars Schwachöfer
3 juni 2021
Vannacht werd omstreeks 3.30 uur een bestelbus een fietsenwinkel aan de Nieuwe Dukenburgseweg ingereden. Vervolgens ontstond brand. De brandweer bluste de brand. De politie doet onderzoek.
Een woordvoerder van de politie laat weten dat een bestelbus door de gevel van een fietsenwinkel naar binnen gereden is. Daarbij werden ook meerdere e-bikes in het pand geramd. Het vermoeden bestaat dat de bestelbus vervolgens in brand gestoken is. De brandweer bluste de brand en controleerde het pand. De politie zocht, onder andere met een politiehelikopter en politiehonden, naar de daders. Deze werden niet meer aangetroffen.

Bij de brand was sprake van hevige rookvorming. Omwonenden die last hadden van de rook, werden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen. De brandweer schaalde vanwege de grootte van het pand op naar 'zeer grote brand'. Meerdere brandweerwagens en een ambulance zijn ter plaatse gekomen.

Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de brandweer de e-bikes uit het pand haalt en de accu's door het bedrijf ondergedompeld worden, om nieuwe brand te voorkomen. Het pand is afgesloten voor onderzoek door de politie. Het onderzoek zal meerdere uren in beslag gaan nemen.

Dit bericht delen:

Advertenties