Politie onderzoekt autobranden in Gerrit van Durenstraat

Van onze redactie
23 mei 2021
Gisteren en eergisteren brandden twee auto's uit in de Gerrit van Durenstraat. De politie gaat in beide gevallen uit van brandstichting en zoekt getuigen.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een auto op een oprit van een woning in brand gestoken. Het gepensioneerde paar schrok wakker van de brandende auto en alarmeerde de brandweer. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. Op de oprit was een leus met graffiti gespoten. De politie gaat, mede door de gespoten tekst, uit van brandstichting. Vermoedelijk betrof het een gerichte actie, maar was het oudere paar niet het doelwit. De politie startte direct een buurtonderzoek en zette de auto af voor sporenonderzoek door de Forensische Opsporing.
 
Een nacht later, van vrijdag op zaterdag, brandde opnieuw een auto uit. Ook deze keer werd een tekst op de stoep voor de woning gespoten. De brandweer bluste de brand, maar ook deze keer kon niet voorkomen worden dat de auto uitbrandde. De politie zette de auto af en startte een onderzoek. In dit onderzoek werd ook de brand van een nacht eerder meegenomen. De Forensische Opsporing deed sporenonderzoek.
 
De politie roept getuigen en mensen die meer weten over de branden of de brandstichters, die de leuzen op de grond gespoten hadden met graffiti, contact op te nemen met de politie. Dat kan telefonisch via 0900-8844, of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Vermeld hierbij het procesnummer 2021229004. Omwonenden met camera's waar mogelijk beelden op staan, kunnen deze naar de politie sturen via het meldformulier.

Dit bericht delen:

Advertenties