10 jaar cel voor doodslag aan Ubbergseweg

Van onze redactie
23 februari 2021
De rechtbank veroordeelt een 33-jarige man uit Polen tot een gevangenisstraf van 10 jaar voor doodslag. Het slachtoffer, een 53-jarige Pool, werd op 20 juli 2019 in een bosschage aan de Ubbergseweg aangetroffen. Hij bleek door geweld om het leven te zijn gekomen.
Op zaterdagmiddag 20 juli 2019, na de veridaagsefeesten, werd een lichaam gevonden in de bosjes aan de Ubbergseweg. Bij de politie meldden zich getuigen, die hadden gehoord over een fatale ruzie tussen het slachtoffer en de latere verdachte. De 33-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt die zaterdagavond aangehouden in Rotterdam. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste 12 jaar cel tegen de verdachte.

Verklaring man niet aannemelijk

De rechtbank vindt bewezen dat hij dat geweld heeft gebruikt. Dit baseert ze onder meer op getuigenverklaringen. Daarnaast zijn bij het forensisch onderzoek geen sporen zijn gevonden die aanknopingspunten bieden dat een ander persoon het geweld heeft gebruikt waardoor het slachtoffer is komen te overlijden. Volgens de rechtbank is het de 33-jarige man geweest die zoveel geweld heeft gebruikt.

Geen moord

Volgens de rechtbank is er geen sprake van moord, omdat niet bewezen kan worden dat de man de bedoeling heeft gehad om het slachtoffer te doden. Er was geen sprake van een vooropgezet plan.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man ook 5 duizend euro affectieschade betalen aan de dochter van het slachtoffer.

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen