Verdachte van schietincident Lankforst aangehouden

Van onze redactie
9 januari 2021
De politie heeft gisteren een 49-jarige Nijmegenaar aangehouden in het onderzoek naar het schietincident in de Lankforst eerder deze week. Bij zijn aanhouding werd een vuurwapen aangetroffen. Onderzocht wordt of de verdachte met dit wapen heeft geschoten.
Afgelopen dinsdag vond omstreeks 15.30 uur een schietincident plaats aan de 44e straat van de Lankforst. Het 37-jarige slachtoffer overleed aan zijn verwondingen. Direct na de melding werden vier verdachen, twee Nijmegenaren van 22 en 55 jaar, een 37-jarige vrouw uit Helmond en een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. Naar een vijfde verdachte, die mogelijk gevlucht was in een auto, werd met onder andere een politiehelikopter gezocht. Hij werd niet meer aangetroffen.

De politie verhoorde de verdachten, waaruit bleek dat mogelijk een vijfde verdachte de schutter was. De politie had een vermoeden wie de vijfde man zou zijn. De vier verdachten werden na verhoor heengezonden. De politie zocht voor het onderzoek naar getuigen die meer konden vertellen over wat zich had afgespeeld in en om het appartement.

Tijdens het onderzoek kwam de identiteit van de vijfde verdachte, de vermoedelijke schutter, naar boven. Gisteren hield de politie de verdachte in het noorden van het land aan. Het gaat om een 49-jarige Nijmegenaar. Bij zijn aanhouding werd een vuurwapen aangetroffen. Onderzocht wordt of de verdachte met dit wapen heeft geschoten. Het wapen is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Dit bericht delen:

Advertenties