Slachtoffer schietincident Lankforst overleden

Lars Schwachöfer
5 januari 2021
Vanmiddag vond omstreeks 15.30 uur een schietincident plaats in de Lankforst. Een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is overleden.
De politie rukte met meerdere eenheden uit naar de 44e straat van de Lankforst. Een traumahelikopter landde naast het flatgebouw om een Mobiel Medisch Team af te zetten. De politie sloot de omgeving af en zocht naar betrokkenen van het schietincident. In het pand werden direct na het incident twee personen, een man en een vrouw, aangehouden. Agenten, ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team verleende hulp aan het slachtoffer. Het slachtoffer kon niet gered worden en overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

Zoekactie met politiehelikopter

Een getuige liet de politie weten dat er kort na het incident een auto wegreed bij de flat. Om deze op te sporen, werd ook een politiehelikopter ingezet. De auto werd niet meer aangetroffen. Wel werden enige tijd later nog twee mannen aangehouden, elders in hetzelfde flatgebouw, omdat deze mogelijk ook betrokken zijn bij het schietincident. Tijdens de zoekactie naar de auto assisteerde de politiehelikopter ook bij een melding in de omgeving van Neerbosch-Oost. Dit was niet gerelateerd aan het schietincident. De verdachten, twee Nijmegenaren van 22 en 55 jaar, een 37-jarige vrouw uit Helmond en een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn naar het politiebureau vervoerd voor verhoor.

Forensisch onderzoek op locatie

De Forensische Opsporing van de politie is ter plaatse gekomen om sporenonderzoek en onderzoek naar de toedracht van het schietincident te verrichten. Hiervoor werd ook een PD-Unit, een mobiele overleg- en werkruimte voor bij het plaats delict, naar de locatie gebracht. Verkeer tussen de 16e en 31e straat van de Lankforst werd hierdoor nog langere tijd omgeleid. De bussen van Breng reden een andere route.

De politie nam een voor de flat geparkeerde auto met Duits kenteken in beslag. Een berger sleepte de auto weg. Omstreeks 19.15 uur werd de weg weer vrijgegeven voor verkeer. Of het slachtoffer de bewoner van het appartement waarin het schietincident plaatsvond is, heeft de politie niet bekend gemaakt.

Dit bericht delen:

Advertenties