Politie zoekt getuigen van schietincident Lankforst

Lars Schwachöfer
6 januari 2021
De politie zoekt getuigen van het schietincident in de Lankforst gistermiddag. Daarbij kwam een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats om het leven.
De hulpdiensten werden omstreeks 15.30 uur gealarmeerd voor een schietincident aan de 44e of 46e straat van de Lankforst. Ter plaatse bleek geschoten te zijn in een appartement op de 2e verdieping van een flatgebouw aan de 44e straat. De inzet van hulpdiensten, waaronder een Mobiel Medisch Team dat was ingevlogen met de traumahelikopter, bleek tevergeefs. Het slachtoffer is ter plaatse overleden.

Direct na het schietincident hield de politie vier personen aan in het appartement en elders in het gebouw. Het gaat om twee Nijmegenaren van 22 en 55 jaar, een 37-jarige vrouw uit Helmond en een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Uit dit verhoor kwam naar voren dat de waarschijnlijk geen van de vier aangehouden verdachten de schutter was. De politie weet wel wie de vijfde verdachte, de vermoedelijke schutter, is. Het onderzoek is in volle gang.

Een getuige liet de politie weten dat er kort na het incident een auto wegreed bij de flat. Om deze op te sporen, werd ook een politiehelikopter ingezet. De auto werd niet meer aangetroffen. Tijdens de zoekactie naar de auto assisteerde de politiehelikopter ook bij een melding in de omgeving van Neerbosch-Oost. Dit was niet gerelateerd aan het schietincident. Later op de avond nam de politie een voor de flat geparkeerde auto in beslag. De auto is weggesleept door een berger.

De Forensische Opsporing deed onderzoek in het appartement. Hiervoor werd ook een PD-Unit, een mobiele overleg- en werkruimte voor bij het plaats delict, naar de locatie gebracht. In de loop van de avond kon ook de identiteit van het slachtoffer worden vastgesteld. Het betreft een man van 37 zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zijn familie is vervolgens geïnformeerd.

Politie zoekt getuigen van schietincident

De komende tijd wordt het onderzoek door de politie voortgezet. De politie roept de hulp van getuigen in. Mensen die meer weten over het schietincident, of die mogelijk beelden van de omgeving door een beveiligingscamera of dashcam van de auto, worden verzocht contact op te nemen. Dit kan telefonisch via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Videobeelden of foto's zijn naar de politie te sturen via het meldformulier van de politie.

Dit bericht delen:

Advertenties