Uniek online-programma Gebroeders van Lymborch

Van onze redactie
19 december 2020
Eind december zouden de Gebroeders van Lymborch een middeleeuwse markt in en om de Stevenskerk organiseren. Door de nieuwe lockdown gaat deze markt niet door. De Stevenskerk staat er de komende weken verlaten bij. Stichting Maelwael Van Lymborch verzorgt daarom een noodgedwongen maar daarom ook uniek online-programma.

Vanuit de stille maar sfeervolle Stevenskerk, brengt de stichting Maelwael Van Lymborch twee dagen lang een uitzending live bij de mensen thuis. Op 27 en 28 december kan iedereen vanuit zijn luie stoel meegenieten. 

Boeiende inzichten en ontdekkingen

Wat heeft Black Lives Matter te maken met het werk van de Maelwael-Van Lymborchs? De ontdekking van een nieuw getijdenboek, van de hand van een mysterieuze meester die ook aan het meesterwerk van de Van Lymborchs heeft gewerkt. Hoe de Van Lymborchs ware toonzetters waren voor de Gelderse kunst. Deze boeiende inzichten en ontdekkingen worden op zondag 27 december om 14.00 uur live gebracht door vier sprekers: Rob Dückers, Jochem van Eijsden, Jacobus Trijsburg en André Stufkens.

Talkshow ‘Van Lymborch Draait Door’

Op maandagavond 28 december is deze middeleeuwse talkshow vol spraakmakende sprekers, middeleeuwse mode, inspirerende kunst, verrassend theater, muziek.. en roddel. De miniaturen komen tot leven bij het tonen van middeleeuwse kledij uit de collectie van de stichting. Er is een nieuw lied over de meesterlijke broertjes en een flamboyante hertog door troubadour Yann Lawick. Nijmeegse Marieke verrast met ‘silent disco’ danstheater. Een middeleeuwse plaaggeest met marketingtalent schuift af en toe aan. Nijmegenaar van het jaar, Qader Shafiq, spreekt een column uit.

De presentator is René Arendsen, bekend als Ridder van Gelre. De talkshow wordt om 20.00 uur uitgezonden en duurt ongeveer één uur.

Gratis livestream

Beide uitzendingen zijn gratis te volgen op de Facebook en YouTube kanalen van de Gebroeders van Lymborch, of via de website van Gebroeders van Lymborch. Later terugkijken kan ook.


Dit bericht delen:

Advertenties