Qader Shafiq Nijmegenaar van het Jaar 2019

Van onze redactie
6 januari 2020
Vanavond is tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente traditiegetrouw de Nijmegenaar van het Jaar bekend gemaakt. De prijs ging dit jaar naar Qader Shafiq. Een stadspanel verkoos hem boven de andere genomineerden Bart Janssen en Nadï van de Watering.
Qader Shafiq jaagt op uiteenlopende manieren verbeteringen aan waar het gaat om het Nijmeegse leefklimaat en het verbinden van inwoners met verschillende culturele achtergronden. Hij schrijft hierover in columns, organiseert het DI-VERS festival, is vrijwilliger bij de Kledingbank en zet zich in om Nijmegen een waardige ‘Shelter City’ te laten zijn. Daarnaast vervult hij diverse bestuursfuncties (o.a. voor de Bastei) en denkt hij mee in denktanks over onder meer het buitenlandbeleid.

Procedure
Dit jaar is voor de vierde maal de winnaar gekozen door het stadspanel. Een stadsbrede publieksjury heeft uit het totaal aantal genomineerden vijf kandidaten gekozen. Deze zijn voorgelegd aan het digitale stadspanel, bestaande uit zo’n 4000 Nijmegenaren. Zij hebben de uiteindelijke winnaar gekozen.

Dit bericht delen:

Advertenties