Dit is Nijmegen

Hans de Groot
20 december 2020
Dit is Nijmegen, een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.
Glimmend van trots staan de fotograferen naast hun foto’s, afgedrukt op supergroot formaat. Ze exposeren in de Stevenskerk en nog nét voor de lockdown is er een feestelijk opening.

Stichting Kunstbaas, een initiatief van Daniëlle Groeneveld en San Sperber, zet zich in voor fotografen met een licht verstandelijke beperking of bijvoorbeeld autisme. Voor deze fotografen is het maken van foto’s al een manier om mensen te ontmoeten en meer mee te doen in de samenleving. Een expositie in de Stevenskerk is dan uiteraard helemaal mooi. Dat doet echt veel voor ze. Een jury van twee beroepsfotografen en een beeldend kunstenares heeft de foto’s beoordeeld en gerangschikt in de categorieën Parels, Eregalerij en Ga-zo-door.  De bekende fotograaf Erwin Olaf heeft bovendien alle foto’s bekeken, in een expositieboekje geeft hij zijn mening over de foto’s.

Tijdens de feestelijke opening huldigen Danielle en San alle fotografen voor hun bijdrage. Geheel in overeenstemming met het thema ´feest´ gebeurt de opening met feesttoetertjes.

Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken. 

 


Dit bericht delen:

Advertenties