Dit is Nijmegen

Hans de Groot
22 november 2020
Dit is Nijmegen, een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.
In de Vasim zit duurzame textieldrukkerij Groenewas. Ze drukken duurzaam: met inkt op waterbasis op de biologische katoen van kleding en tassen. Het bedrijf groeit een beetje uit hun jas, het pand begint te klein te worden. Sacha, eigenaar en manusje van alles: ‘Er werken nu zo’n 8 mensen hier, als drukker, in de verkoop, etc. Het gaat heel goed met het bedrijf, we zitten echt in de lift.’ De dames van marketing & verkoop vullen aan: ‘Er bellen wel 5 mensen per dag die hun eigen kledinglijn willen beginnen. Heel leuk, dan kunnen we meedenken en advies geven.’

In de ochtend is een vergadering. Vanwege Corona in een grote ruimte, en wel staand. De vergadering duurt meteen een uur korter dan normaal.

In Groenewas staan hightech, robotachtige machines, maar er is ook veel handwerk. Mensen kijken, voelen, strijken glad. Inkt op kleur mengen gaat voorzichtig met de hand, tassen op de machine leggen en er weer vanaf halen ook. Vandaag zo’n 250 tassen. Veel? Ach, gister moest ze er 1000 bedrukken. Het leuke van zo’n klein bedrijf: ieder heeft een specialisatie, maar iedereen doet ook alles. Samen.

Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken.

 


Dit bericht delen:

Advertenties