Dit is Nijmegen

Hans de Groot
15 november 2020
Dit is Nijmegen, een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.
In het gebouw van Cycloon Post & Fietskoeriers, heerst een vriendelijke, ontspannen sfeer. Iedereen heeft de tijd voor een praatje, mensen drinken samen ontspannen koffie en praten over Corona (waar anders over?). Onduidelijkheden bespreken ze rustig met de teamleiders.

Cycloon Post is in 2002 in Zwolle opgericht, in 2012 nemen ze een sociale werkvoorziening over. Het bedrijf heeft op dit moment 35 vestigingen verspreid over het hele land. Er werken 1000 mensen, met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt. Ze bezorgen, meestal op de fiets, post en pakketten op een duurzame en sociale manier. In Nijmegen startte de Cycloon in 2014, er werken inmiddels zo’n 80 mensen.

Teamleider Ferdie vertelt: ‘Ik kom vanuit de sport, ben 3 jaar geleden begonnen als postbode en dan nu teamleider. Het is echt leuk hier, geen dag is hetzelfde, de diversiteit aan mensen is leuk.’ De postbodes vertellen dat iedereen probeert mee te denken en diensten af te stemmen op wat haalbaar is. Iemand vertelt vol trots, na een stop van 2 jaar, nu weer helemaal aan het werk te zijn, zelfs met 2 diensten per dag. Een ander vertelt trots langzaam weer op niveau te komen na een knieoperatie. Veel mensen met een verhaal, allemaal heel open en sociaal.

Teamleider Thijs: ‘Het is een heel leuk bedrijf. Iedereen heeft zijn eigen manier van doen, en als je dat weet, is het leuk om daar mee te spelen. Ik heb altijd iets met mensen willen doen. Ik heb HBO Integrale Veiligheid gestudeerd, het was dus de bedoeling dat ik 40 uur per week beleidsplannen zou schrijven. Maar ik kan niet stilzetten! Ik werk hier nu 3,5 jaar en ben onlangs gepromoveerd tot assistent-bedrijfsleider.’

Als de meeste post weg is, deelt iemand snoepjes uit. Iemand reageert met ‘dat moet ik eigenlijk niet doen vanwege mijn suiker’ en neemt een snoepje. Gezellig.

Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken.


Dit bericht delen:

Advertenties