Dit is Nijmegen

Esther Otten
30 augustus 2020
Dit is Nijmegen, een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.
In de Smeltkroes in het industriële Honigcomplex, bevindt zich de tattooshop met de bijzondere naam Tabula Rasa Tattoo, wat ‘onbeschreven blad’ betekent.

De inrichting is huiselijk met een industrieel tintje en vol decoratieve tekeningen op- en aan de muur in natuurlijke tinten. Je voelt je er meteen op je gemak.

Een belangrijk kenmerk van deze tattooshop is dat zowel de inrichting als de gebruikte producten volledig vegan zijn. Dierlijke ingrediënten worden niet gebruikt en er wordt zo duurzaam mogelijk gewerkt.

Naast een vast team aan tatoeëerders, werken er zowel nationale- als internationale gastartiesten. Xadia, de eigenaresse van de studio legt uit dat iedere tatoeëerder die bij Tabula Rasa werkt een eigen unieke stijl bezit. Samen met klanten komen ze tot de allerbeste ontwerpen. Een tattoo is vaak meer dan een unieke versiering en kan zelfs in dienst staan van zelfverwerkelijking en empowerment. Voor sommige mensen heeft het zelfs een helende werking.

Uiteraard wordt er coronaproof gewerkt. Wanneer afstand houden niet mogelijk is worden mondkapjes gebruikt. In deze coronatijd begint een ontwerp met videobellen waarin wensen en mogelijkheden besproken worden. Op de daaropvolgende afspraak komt Xadia of een andere artiest met een uniek ontwerp en kan de tatoeage direct gezet worden.

De stijl van Xadia is herkenbaar en altijd custom-made. Ornamental en Folk zijn stijlen die Xadia liggen. Ze vindt het belangrijk dat er tijdens een sessie een fijne sfeer is. Je wordt goed verzorgd met een veganistisch hapje en drankje en er is voldoende tijd om tussendoor even bij te komen.

Naast de tattoos verzorgt Xadia voor klanten en ondernemers van de Smeltkroes ook goeie koffie, lekkere thee of frisdrank, tosti met salade, een ninjabowl en diverse soorten taart en cake. Alles vegan uiteraard!


Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken.


Dit bericht delen:

Advertenties