Fietsster aangereden op Van Apelterenweg

Lars Schwachöfer
21 september 2020
Vanmiddag vond omstreeks 12.30 uur een aanrijding plaats op de Van Apelterenweg. Een fietsster werd aangereden door een automobilist
De fietsster reed op het fietspad parallel aan de Van Apelterenweg en wilde de 60e straat van de Meijhorst oversteken. Een automobilist moest vanwege de afgesloten weg, in verband met het onderzoek naar de toedracht van een ongeval een uur eerder, afslaan de 60e straat in. De automobilist lette niet op het overige verkeer en reed de overstekende fietsster aan. Ze kwam bij de aanrijding ten val. De politie stopte het verkeer. Ambulancepersoneel dat nog aanwezig was legde de vrouw op de brancard in de ambulance.

De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De Van Apelterenweg was tot 14.30 uur vanaf het Steve Bikoplein afgesloten voor verkeer. De politie noteerde van meerdere automobilisten het kenteken, omdat deze met hun telefoon foto's maakten of filmden terwijl zij langs de ongevalslocatie reden. Al deze automobilisten ontvangen een proces verbaal van €240,- exclusief €9,- administratiekosten voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. De automobilist die de fietser aanreed, hield geen telefoon vast maar keek naar de ongevalslocatie en was daardoor afgeleid.

Dit bericht delen:

Advertenties