Motorrijder gewond na aanrijding op Van Apelterenweg

Lars Schwachöfer
21 september 2020
Vanmorgen vond omstreeks 11.30 uur een aanrijding plaats op de Van Apelterenweg. Een motorrijder raakte gewond.
Een motorrijder reed op de Van Apelterenweg richting de Weezenhof en werd aangereden door een automobilist die de Meijhorst via de 60e straat wilde verlaten. De motorrijder werd aan de zijkant geraakt en kwam ten val. De man gleed enkele meters door op het wegdek. De motorscooter gleed naar de andere weghelft. Omstanders alarmeerden de hulpdiensten en leidden het verkeer langs de motor. De politie zette de weg af en stabiliseerde het slachtoffer. Ambulancepersoneel van twee ambulances controleerden de betrokkenen. De motorrijder is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
 
De automobilist kwam met de schrik vrij. Hij is door de politie naar huis gebracht. De afdeling Verkeers Ongevallenanalyse van de politie deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Hiervoor bleef de weghelft richting de Weezenhof tot 14.30 uur afgesloten. De politie noteerde van meerdere automobilisten het kenteken, omdat deze met hun telefoon foto's maakten of filmden terwijl zij langs de ongevalslocatie reden. Al deze automobilisten ontvangen een proces verbaal van €240,- exclusief €9,- administratiekosten voor het vasthouden van hun telefoon tijdens het rijden.

Update: omdat na de aanrijding een tweede aanrijding plaatsvond, is de Van Apelterenweg vanaf het Steve Bikoplein afgesloten.

Dit bericht delen:

Advertenties