30 maanden cel voor tasjesroof met geweld in Hatert

Van onze redactie
12 augustus 2020
De rechtbank veroordeelt een 50-jarige Nijmegenaar voor diefstal met geweld tot een gevangenisstraf van 30 maanden waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Ook moet de man een schadevergoeding aan de bestolen vrouwen betalen
Op 13 april 2020 stapte de man achter in een geparkeerde auto op een parkeerterrein bij winkelcentrum Hatert. In de auto zaten op dat moment een 79-jarige vrouw en haar dochter na het doen van boodschappen. In de auto greep de man de tas van de dochter en werd er vervolgens over en weer aan de tas getrokken. Toen de vrouwen de tas niet loslieten, maakte de man met een mes stekende bewegingen naar hen. Daardoor moesten zij de tas loslaten en kon de man er met de tas vandoor gaan. De man kon met hulp van jongeren uit de buurt aangehouden worden door de politie.

Gebroken wijsvinger en sneeën

De 79-jarige vrouw brak door het geweld haar wijsvinger en liep sneeën in haar hand op. Anders dan de officier van justitie vindt de rechtbank dit geen zwaar lichamelijk letsel. Al is de rechtbank zich bewust van de pijn en de gevolgen die het gewelddadige handelen van de man voor de vrouwen heeft gehad.

Herhaling voorkomen

De rechtbank vindt het een zeer ernstig misdrijf waarvoor de man een gevangenisstraf van 30 maanden verdient. Om herhaling te voorkomen, legt de rechtbank 8 maanden van die gevangenisstraf voorwaardelijk op. Tijdens de proeftijd van 3 jaar moet de man zich houden aan een meldplicht bij de reclassering, zich laten behandelen en begeleid gaan wonen. Ten slotte moet de man aan de vrouwen ruim 5000 euro schadevergoeding betalen.

Dit bericht delen:

Advertenties