Verdachte van beroving aangehouden met hulp van Hatertse jongeren

Lars Schwachöfer
14 april 2020
Gisteravond vond omstreeks acht uur een beroving plaats bij Winkelcentrum Hatert. De verdachte kon aangehouden worden met de hulp van enkele jongeren uit de buurt.
Een man overviel een bejaarde vrouw en haar dochter in hun auto bij het winkelcentrum in Hatert. De man verschafte zich toegang tot de auto. Hij viel de vrouwen aan en dreigde daarbij met een mes. De man pakte met geweld de tas van de bejaarde vrouw af en ging ervandoor. De vrouw raakte gewond aan haar hand. Vier jongeren uit de buurt zagen het gebeuren en belden de politie. Drie van hen gingen samen met de dochter van de bejaarde vrouw achter de man aan. Hierbij werden ze door de man bedreigd met een mes, waardoor een afstand ontstond. De vierde jongen hielp de gewonde vrouw tot de politie en de ambulance arriveerden.

De jongeren bleven de man, die inmiddels op een fiets zat, op een afstand volgen en gaven de locatie door aan de politie. Agenten konden de man dankzij de hulp van de jongeren korte tijd later zien rijden. De man negeerde de agenten en bleef doorfietsen. Hierop werd hij klemgereden. De man viel en werd aangehouden door de agenten. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het fouilleren vonden agenten de gesloten portemonnee van de vrouw en het mes waarmee hij gedreigd hij. Hij is als verdachte van de beroving bij het winkelcentrum verhoord. De recherche doet verder onderzoek.

De bejaarde vrouw liep meerdere verwondingen aan haar hand op en brak een vinger. Haar hand zit de komende zes weken in het gips. Ze komt graag in contact met de vier jongens die haar geholpen hebben. Ben jij een van de jongens? Neem dan contact met ons op via redactie@nieuwsuitnijmegen.nl.

Dit bericht delen:

Advertenties