Dit is Nijmegen

Hans de Groot
26 juli 2020
Een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.
Gilde Nijmegen heeft wegens Corona een tijd stilgelegen, maar is nu weer aangepast begonnen. Het bestuur vergadert nog niet op de vertrouwde plek, maar bij een van de leden thuis. De stemming zit er zichtbaar al goed in.

Gilde Nijmegen is een vrijwilligersorganisatie die ruim tachtig stadswandelingen en ook fietstochten organiseert met ervaren gidsen. Bert is gids bij de ‘historische stadwandeling Valkhofkwartier’. Hij is sinds een jaar of zeven gids bij het Gilde. Hij weet enorm veel over Nijmegen en zit vol verhalen. Vaak begint hij met ‘dat is wel een grappig verhaal’ om dan met grote gebaren van wal te steken. Gasten deze middag zijn van eenzelfde familie, sommigen wel bekend met Nijmegen, anderen niet. De wandeling begint bij Museum het Valkhof, voert langs de oude stadsmuur, het beeld van Jacob Canis (let op de hand in de vorm van een hond!) en de Belvedère. Van elke plek weet Bert veel te vertellen. Nijmegen gaat echt leven zo.

Sinds enige tijd is Gilde Nijmegen ook te bereiken in het hart van de stad, enkele middagen is er een helpdesk open in de Mariënburgkapel.

Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken.


Dit bericht delen:

Advertenties