Dit is Nijmegen

Hans de Groot
19 juli 2020
Een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.
Bij de Maartenshoeve zijn de meeste paarden op vakantie, maar de mensen werken door. Deze middag zorgen Tessa, Rebecca en Michel voor de paarden. Ze doen ook allerlei andere klusjes, zoals het besproeien van de moestuin en het verzorgen van de kippen.

Bij de Maartenshoeve kunnen mensen met een beperking genieten van paardrijden. Geen gewone paarden, dit zijn ‘therapiepaarden’. Speciaal opgeleid. Met deze paarden werken begeleiders aan een stabielere houding, reactievermogen en oefenen ze ritmisch meebewegen met het paard. Hiernaast biedt de manege dagbesteding aan.

Er zijn nog twee paarden aanwezig, Charly en Pippi. Michel en Tessa halen ze van stal. Tessa leert Michel hoe een staart te vlechten. Het is rustig, maar er moet toch aardig wat werk verzet worden. Begeleidster Sandy zorgt dat alles in goede banen verloopt en zelf werkt ze ook stug door. Het is een heerlijke plek, midden in de bossen, met aangenaam zomerweer. Ter afsluiting worden Charly en Pippi naar de zomerweide gebracht. Ze kunnen vast hun geluk niet op.

Van 10 tot 21 augustus organiseert de Maartenshoeve ‘zomerfeesten’ en vullen dan elke dag met heel veel leuke activiteiten met en zonder paarden.

Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken.


Dit bericht delen:

Advertenties