Graafseweg afgesloten vanwege boerenprotest

Lars Schwachöfer
9 juli 2020
De politie heeft vanavond de Graafseweg tussen de Willemsweg en Wolfskuilseweg volledig afgesloten. Een stoet van enkele tientallen tractoren reed stadinwaarts richting het Keizer Karelplein.
De stoet van enkele tientallen tractoren van Farmers Defence Force reed omstreeks 21.00 uur al toeterend Nijmegen in vanuit Wijchen. Om te voorkomen dat de boeren het centrum inreden, sloot de politie de Graafseweg af. Verkeer werd ter hoogte van de Willemsweg en de Wolfskuilseweg omgeleid door de politie.

De politie heeft de boeren gevraagd om te draaien. Hier gaven zij gehoor aan, waarna alle tractoren en vrachtwagens omdraaiden. Onder politiebegeleiding reed de stoet via de Wijchenseweg en het Takenhofplein over de N324 Nijmegen uit. Hiervoor sloot de politie enkele wegen naar de Graafseweg en Wijchenseweg langere tijd af. Op de vraag waarom de boeren massaal naar Nijmegen gereden zijn, wilden ze zelf geen antwoord geven. Vermoedelijk wilden de boeren het Keizer Karelplein bezetten. Eergisteren reden de boeren van Farmers Defence Force ook al naar Nijmegen, toen kwamen ze een brief aan milieuactivist Vollenbroek brengen.

Burgemeester Bruls reageerde op de actie van de boeren: 'Vanavond kwam er een groep van ongeveer 40 tractoren via de Graafseweg Nijmegen binnenrijden. Hun doel bleek het Keizer Karelplein te zijn. Door goed optreden van de politie zijn ze voor het centrum tegengehouden en vervolgens heeft de politie ze gevraagd weer om te draaien. Hieraan is gehoor gegeven en de politie heeft de tractoren de stad uit begeleid.'

Dit bericht delen:

Advertenties