Aanpassing fietspad Energieweg: Wolfskuilseweg afgesloten

Lars Schwachöfer
3 juli 2020
Vanaf aankomende maandag 6 juli is een deel van de Wolfskuilseweg drie weken lang afgesloten. Het fietspad aan de Energieweg wordt aangepast.
Op het punt vonden diverse ongevallen tussen afslaande auto's en fietsers plaats. Meerdere fietsers en scooterrijders raakten gewond en moesten behandeld worden in het ziekenhuis. De politie deed onderzoek naar de toedracht van enkele ongevallen, waarbij vorig jaar ook een drone werd ingezet. Hierbij werd ook naar de wegindeling gekeken. Met borden en belijning werd geprobeerd om weggebruikers op elkaar te wijzen en de omstandigheden te verbeteren. Dit hielp niet voldoende, waarna besloten is in verband met de verkeersveiligheid het fietspad vanaf maandag aan te passen.

Het fietspad wordt licht verhoogd en krijgt een diepere uitbuiging de Wolfskuilseweg in. Zo komen de fietsers verder van de autorijbaan te rijden en zijn ze zichtbaarder voor overig verkeer. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 24 juli en worden uitgevoerd door firma Infrascoop.

Ook het fietspad aan de Verlengde Energieweg wordt ter hoogte van de afslag naar de Kanaalstraat aangepast. Het ontwerp hiervoor is hetzelfde als aan de Energieweg en Wolfskuilseweg. De totale aanpassing voor beide kruispunten kost €200.000 dit is inclusief voorbereidingskosten

Dit bericht delen:

Advertenties