Hennepkwekerij in Symfoniestraat opgerold tijdens ondermijningsonderzoek

Van onze redactie
1 juli 2020
De politie heeft gistermorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een woning in de Symfoniestraat. De inval in de woning was onderdeel van een groter onderzoek naar ondermijning.
In de woning werden in meerdere kamers totaal 300 hennepplanten aangetroffen. Voor de kwekerij was sprake van diefstal van stroom. Een 50-jarige vrouw is door de politie aangehouden. De politie laat weten dat de inval onderdeel is van een groter onderzoek naar ondermijning. Met dit onderzoek wil de politie het hele productieproces aanpakken: vanaf de growshop tot en met de uiteindelijke afzet. Ook partners van de politie zijn actief betrokken bij de ondermijningsaanpak. Bijvoorbeeld belastingonderzoeken naar witwassen van crimineel geld of het bestuurlijk aanpakken van een ondernemer of huisbezitter.

Voor hetzelfde onderzoek werd ook in Druten een inval in een woning gedaan. Daar werden ruim 200 hennepplanten aangetroffen. De kwekerijen zijn door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld en de planten vernietigd. In een bedrijfspand in Wijchen werd een growshop aangetroffen. De materialen in de growshop zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

De veiligheid voor omwonenden heeft hoge prioriteit. Recent onstond in een andere woning in de Symfoniestraat brand door een hennepkwekerij in de kelder. Mogelijk was de illegale aansluiting voor de stroom de oorzaak van de brand. Voor een hennepkwekerij wordt stroom vaak illegaal afgetapt. Dat kan brandgevaar voor de directe omgeving opleveren.


Dit bericht delen:

Advertenties