Symfoniestraat afgesloten vanwege brand

Lars Schwachöfer Zaterdag 20 Juni 2020

Vanmiddag is even voor vijf uur brand uitgebroken in een woning aan de Symfoniestraat. De weg werd langere tijd afgesloten.

Bewoners van de Symfoniestraat kregen rook in hun woning. De rook bleek afkomstig uit de woning van de buren. Ook aan de buitenzijde van enkele woningen was rook te zien. De brandweer werd direct gealarmeerd. De politie heeft de weg afgesloten om voldoende werkruimte voor de brandweer te creëren. De brandweer forceerde de voordeur om toegang tot de woning te krijgen.

Ambulancepersoneel stond klaar om eventuele bewoners op te vangen. In de woning werden geen personen aangetroffen. De brandweer bluste de brand in de kelder. Een woordvoerder laat weten dat ze vanwege de grote hoeveelheid rook nog niet kunnen zien wat er gebrand heeft. De rook trok via de spouwmuren naar de naastgelegen woningen.

Team Brandonderzoek van de brandweer is ter plaatse en doet onderzoek naar de oorzaak van de brand en wat er in brand gestaan heeft. Op de brand kwam veel publiek af. De politie liet meerdere malen weten dat de anderhalve meter coronamaatregel nog steeds geldt. Er zijn geen boetes uitgeschreven. Omstreeks half zeven werd de weg weer vrijgegeven voor het verkeer. De politie repareerde het slot van de voordeur van de woning.

In de kelder van de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Na enige tijd kwam de 59-jarige bewoner thuis. Hij werd aangehouden door de politie. Een gespecialiseerd bedrijf ontmantelde de hennepkwekerij.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.