Dit is Nijmegen in coronatijd

Van onze redactie Hans de Groot Zondag 17 Mei 2020
Een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.

Loewie van Uden is afgestudeerd als diëtist en een beginnend personal trainer. Sinds het begin van corona geeft hij personal training, vanuit zijn diëtistenpraktijk Best Care Label Voedingscoaching, in de open lucht; in dit geval op een veldje langs het spoor aan de Tollensstraat. ‘Ik werk 20 uur per week als trainer in een sportschool, maar sportscholen zijn al weken dicht. Ik heb om te beginnen video’s toegestuurd naar mijn cliënten, waarop ik de oefeningen voordeed. Later heb ik voorgesteld de trainingen buiten te gaan doen, op 1,5 meter afstand. Daar waren ze helemaal blij mee. We kunnen buiten minder zwaar trainen dan binnen, maar als compensatie geef ik soms een extra les. Zo’n periode van corona kun je als heel vervelend ervaren, maar met de juiste mindset kun je er toch veel uit halen. Ik hoop erop dat de sportscholen op 1 juni weer open mogen.’ Dan komt Joachim er rustig aan gewandeld. Ze wassen allebei hun handen en gedurende een uur gaat Joachim er stevig tegenaan. De sfeer is vrolijk, ze hebben er allebei plezier in.
 

Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.