Dit is Nijmegen in coronatijd

Van onze redactie
10 mei 2020
Een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.

Thuis stil zitten is niets voor kok Nienke van Hunen. Met haar cateringbedrijf InEten kookt zij normaal bij Doornroosje voor artiesten en bedenkt het menu in café In de Blaauwe Hand. Die zijn allebei gesloten, dus bedacht Nienke dat het wel leuk zou zijn om verse maaltijden te koken voor 30 mensen en die te bezorgen.

Nienke vertelt, terwijl ze door de groothandel loopt om inkopen te doen: ‘Voordat ik iets doe, wil ik het goed uitdenken. Ik ben een perfectionist. Nu mijn gewone werk niet doorgaat, heb ik bedacht om maaltijden te gaan bezorgen. Maaltijden bezorgen gaat echt anders dan ik gewend ben. De organisatie en administratie erom heen kost erg veel tijd. Daar heb ik me wel een beetje in vergist. Daar had ik vorige week wel slapeloze nachten van. Dan werd ik midden in de nacht wakker met ‘O, daar moet ik ook nog aan denken’. Koken is voor mij het simpelste onderdeel. Ik huur nu de keuken van Doornroosje en word geholpen door een paar vrijwilligers, mijn crew.’

Het is een heel werk. Eerst in inkopen doen, de dag erna alles koken. De vrijwilligsters helpen haar normaal ook bij de catering voor artiesten. Alle vrijwilligsters zeggen blij te zijn met deze activiteit, ‘het is beter dan thuis zitten’. Het ziet er uit als een ingewerkt, soepel en efficiënt team en zorgvuldig houden ze 1,5 afstand. Aan het eind van de middag worden de bestellingen in tassen gedaan en komt iemand helpen om ze per bakfiets te bezorgen.

'Het loopt meteen goed, het gaat heel snel. Ik begon met 30 maaltijden, die waren zo weg, nu ga ik al over op 40 maaltijden.’

 

Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken.

Dit bericht delen:

Advertenties