Politie start online gamen met jongeren

Van onze redactie
25 april 2020
De politie is in samenwerking met team Bundled gestart met online gamen om jongeren binnen te houden. Met het gamen willen agenten voorkomen dat kinderen en jongeren naar buiten gaan en blootgesteld worden aan het coronavirus. 

De politie plaatste eerder een oproep en vroegen jongeren om advies. De politie plaatste een lijst met games en op welke consoles zij willen gamen met de jongeren. De politie vroeg om advies in het bericht: 'Heb je ideeën of tips of wil je dit samen met ons opzetten, laat het vooral weten. Dan maken we er samen iets tofs van!'

Met deze actie hoopt de politie kinderen en jongeren tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk binnen te houden. Vanwege het mooie weer gaan veel mensen naar buiten, waarbij ook kinderen en jongeren het risico lopen blootgesteld te worden aan het virus, maar ook coronamaatregelen niet altijd nageleefd worden. Vandaag maakte de politie bekend dat het nu mogelijk is tegen of met agenten te gamen.

Samen met team Bundled is de politie nu gestart met het online gamen. De kick off is met Fortnite, gevolgd door FIFA en Warzone. De games kunnen nu nog alleen gespeeld worden op de PlayStation. Later voegen de agenten ook andere consoles toe. De agenten hebben een community aangemaakt in het netwerk van PlayStation. Deelnemen kan door te zoeken naar de Playstation community 'Blijfthuis - gamen met de politie'. De agenten zijn beheerders van de community. Zij zijn toe te voegen, waarna er samen en met de agenten, maar ook met andere deelnemers gespeeld kan worden.

De politie heeft geen gameconsole in het politiebureau staan. De agenten werken gewoon diensten op straat. Het gamen doen de agenten thuis op eigen consoles, met eigen accounts en in hun eigen tijd.

Klik hier voor de maatregelen en al het laatste Nijmeegse nieuws over het coronavirus.

Dit bericht delen:

Advertenties