Agenten willen online gamen met kinderen en jongeren

Van onze redactie
11 april 2020
De politie plaatste vanmorgen een oproep op social media. Wijkagenten willen online gamen met kinderen en jongeren om te voorkomen dat ze naar buiten gaan en blootgesteld worden aan het coronavirus.
'Wij vinden het ontzettend belangrijk dat kinderen en jongeren lekker buiten spelen en sporten, maar tijdens de coronacrisis is het juist ontzettend belangrijk dat we zo veel mogelijk thuis blijven. We leveren graag een bijdrage om dat wat leuker te maken', laten de agenten weten in een Facebookbericht. De politie heeft geen gameconsole in het politiebureau staan. De agenten werken gewoon diensten op straat. Het gamen doen de agenten thuis op eigen consoles, met eigen accounts en in hun eigen tijd.

Het is de eerste keer dat de politie een dergelijke actie start. De agenten vragen dan ook hulp, ideeën en tips aan iedereen die met hen wil gamen. De gameconsoles waarop de agenten actief zullen zijn, zijn de Nintendo Switch, Xbox one en PlayStation 4. In het Facebookbericht worden enkele spellen genoemd, maar de agenten staan open voor meer ideeën.

Met deze actie hoopt de politie kinderen en jongeren tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk binnen te houden. Vanwege het mooie weer gaan veel mensen naar buiten, waarbij ook kinderen en jongeren het risico lopen blootgesteld te worden aan het virus, maar ook coronamaatregelen niet altijd nageleefd worden. De afgelopen twee weken schreven agenten en handhavers al bijna 300 boetes voor het overtreden van de maatregelen. Voor kinderen van 13 tot en met 17 is de boete 95 euro en voor 18 jaar en ouder 390 euro.

Contact opnemen met de agenten over het gamen kan via Facebook en Instagram.


Klik hier voor de maatregelen en al het laatste Nijmeegse nieuws over het coronavirus.

Dit bericht delen:

Advertenties