Man niet vervolgd na gewapend ingrijpen bij vernielingen in Malvert

Van onze redactie
20 april 2020
Een 45-jarige man wordt niet verder vervolgd nadat hij, gewapend met een koevoet , geprobeerd heeft een 48-jarige man aan te vallen. Dat deed hij omdat de 48-jarige man vernielingen aan het plegen was. Het Openbaar Ministerie heeft de strafzaak tegen de 45-jarige man inmiddels beëindigd.
Het incident gebeurde vorig jaar in de nacht van 6 op 7 december in de wijk Malvert. Uit politieonderzoek is gebleken dat de 48-jarige man die nacht, gewapend met een hamer, bezig was met het vernielen van een auto en een woning in de straat waar de 45-jarige man woonde. Daarop kwam de 45-jarige man de straat op met een koevoet, waarna hij geprobeerd heeft de 48-jarige met de koevoet te slaan. Vervolgens is de 45-jarige man terug naar binnen gegaan. Even later is de man met een mes weer naar buiten gegaan. Op dat moment werd hij tegengehouden door gealarmeerde politieagenten.

Volgens de officier van justitie kan de 45-jarige man een beroep doen op noodweer, omdat de 48-jarige man een hamer in zijn hand had. Het optreden van de 45-jarige man was proportioneel en noodzakelijk ter bescherming van andermans eigendommen, aldus de officier.

De 45-jarige man wordt dus niet verder vervolgd. De 48-jarige man zit nog vast op verdenking van vernieling en poging tot doodslag. Het onderzoek is inmiddels afgerond en de 48-jarige man zal zich op een later tijdstip bij de rechter moeten verantwoorden.


Dit bericht delen:

Advertenties