Celstraf en rijontzegging voor poging tot zware mishandeling in Hatert

Van onze redactie
17 maart 2020
De rechtbank veroordeelt een 24-jarige man uit Nijmegen tot 1 jaar gevangenisstraf. De man maakte zich schuldig aan een poging tot zware mishandeling en vernieling. Daarnaast beschadigde hij met opzet een gebouw, waardoor er gevaar ontstond.
Op 6 oktober vorig jaar reed de man tot 3 keer toe op een persoon in bij het wijkcentrum in Hatert. Hij deed dat doelbewust en met verhoogde snelheid. De aanleiding was een ruzie tussen de man en het slachtoffer. De man zette zijn auto in als wapen. Door puur toeval raakte het slachtoffer niet ernstig gewond. De man zou lachgas gebruikt hebben.

Door het rijgedrag van de man werden twee lantaarnpalen vernield. Ook is een muur van een gebouw ontzet. Achter deze muur bevond zich een elektriciteitsinstallatie, die hierdoor ook is beschadigd.

Er waren veel getuigen van het incident, wat het gevoel van onveiligheid in de maatschappij versterk. Ook houdt de rechtbank er in het nadeel van de man rekening mee dat de man dit deed na gebruik van een verdovend middel, namelijk lachgas. De rechtbank vindt daarom een gevangenisstraf passend. Omdat de man zijn auto als wapen inzette, mag hij ook 1 jaar geen motorrijtuigen besturen.

De rechtbank wijkt af van de 30 maanden celstraf die de officier van justitie heeft geëist, omdat de officier van justitie uitging van een poging tot doodslag in plaats van een poging tot zware mishandeling. Tot slot moet de man de schade van ruim 31 duizend euro aan de gemeente Nijmegen vergoeden.

Dit bericht delen:

Advertenties