Alle scholen dicht vanwege coronavirus

Van onze redactie
15 maart 2020
Het kabinet heeft zojuist besloten dat alle scholen en horecagelegenheden in Nederland per direct dicht moeten. De maatregel gaat tot 6 april duren.

De Federatie Medisch Specialisten (FMS) deed gisteren een oproep om per direct alle scholen te sluiten. Volgens deze overkoepelende organisatie, die zo'n 22.000 specialisten en instellingen vertegenwoordigt, is er niet voldoende bewijs dat kinderen het coronavirus niet kunnen overdragen. Kno-arts en Federatievoorzitter Peter Paul van Benthem deed de oproep naar aanleiding van een webinar gisterochtend met 1000 artsen over de acute zorg aan patiënten met COVID-19.

Van Benthem: ‘Naar aanleiding van dit webinar vragen wij aan de politiek of er inderdaad voldoende onderbouwing is voor het besluit om de scholen open te houden. Vele artsen vragen ons om te pleiten voor het sluiten van de scholen. Moeten we niet het zekere voor het onzekere nemen en per direct alle scholen sluiten? Wij denken van wel.’

Scholen per direct gesloten

Vanmiddag kwam het kabinet na spoedoverleg met het FMS, RIVM en andere organisaties tot de conclusie scholen per direct tot 6 april te sluiten. Dit werd tijdens een persconferentie door minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs Arie Slob en minister voor Medische Zorg & Sport Bruno Bruins bekend gemaakt. Het gaat hierbij om scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.

Docenten gaan onderwijs op afstand organiseren voor kinderen die thuis zitten, met prioriteit voor eindexamenleerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo. Voor ouders met cruciale beroepen, zoals medewerkers met een zorgberoep en medewerkers van politie, openbaar vervoer en brandweer, blijft opvang zonder extra kosten voor kinderen mogelijk. Klik hier voor een overzicht van de cruciale beroepengroepen die recht hebben op kinderopvang tijdens de Covid-19 uitbraak.

Ook horeca en sportclubs gesloten

Ook restaurants, cafés, Sport- en fitnessclubs, sauna’s, sexclubs en coffeeshops moeten hun deuren tot 6 april sluiten. Supermarkten kunnen gewoon open blijven.

Meer informatie en updates over het coronavirus in Nijmegen vind je op onze website.


Dit bericht delen:

Advertenties