Dit is Nijmegen

Van onze redactie
1 maart 2020
Een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.

Op natuurijs schaatsen wordt steeds lastiger, maar er is een alternatief in Triavium: schaatsen met de Nijmeegse schaatsvereniging (NSV). Secretaris Mark van ’t Hof vertelt: ‘We schaatsen nu volop in Triavium, 20 uur per week, met zo’n 500 leden van NSV, met ruimte op het door ons gehuurde ijs voor nog 500 schaatsers van andere verenigingen in de regio. Jong en oud, mannen en vrouwen, kunstrijden, langebaan, marathon, shorttrack en jeugd is er te vinden.‘

Bij shorttrack racen de schaatsers over een ijshockeybaan. Krappe bochten, nauwelijks rechte einden, vier tot zes rijders in de baan, in de bocht vingers op het ijs. Bij de wedstrijdgroep van shorttrack gaat het heel snel, de jongeren, soms kinderen, razen voorbij. ‘Ja,’ licht een moeder toe ’dit is echt een sport voor durfals, voor kinderen met pit! Je moet ook een beetje houden van trekken en duwen.’ De wedstrijdrijders zijn wel goed beschermd, met snijvrije handschoenen en pakken, kniebeschermers en helmen.

Ook bij het kunstrijden liggen de snelheden erg hoog. Maar de dames, en één heer, razen vooral achteruit over het ijs, maken sprongen, draaien figuren en verrichten acrobatische toeren. Dit vereist veel balans, lenigheid en sierlijkheid. Ook voor durfals!


Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken.
 


Dit bericht delen:

Advertenties