Dit is Nijmegen

Van onze redactie
23 februari 2020
Een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.
Vanaf 28 maart tot en met zondag 26 april is in de Marienburgkapel de expositie ‘Gek van Kunst’ te zien. Het werk van 37 kunstenaars, waarvan een groot deel werkt in kunstwerkplaats Art-tics van RIBW Nijmegen en Rivierenland, omvat verschillende technieken zoals schilderen, fotografie, keramiek en tekenen. Om de kunstenaars een podium te bieden in de stad, werkte een groep van ruim 30 vrijwillige professionals in nauwe samenwerking met de kunstenaars zelf meer dan een jaar aan de voorbereidingen van deze tentoonstelling. 

Art-tics is een atelier voor en door mensen met een psychiatrische achtergrond. Er komen wekelijks ruim 75 deelnemers om te schilderen, tekenen, kleien, te werken met textiele werkvormen en sieraden te maken.
Het atelier biedt kunstenaars de ruimte voor hun expressie en ontwikkeling op technisch en artistiek gebied. Naast het ontmoeten van mensen kan een doel zijn: dagbesteding, je verder ontwikkelen, werkervaring opdoen, weekritme krijgen en houden. 

Deelnemers die bij Art-tics werken kunnen via de kunstuitleen Kunst in je huis hun werk beschikbaar stellen voor verhuur en verkoop. Het aangeleverde werk wordt beoordeeld door een onafhankelijke kunstcommissie. De uitgebreide collectie bestaat uit schilderijen, sculpturen, tekeningen en grafiek. De kunst van Art-tics kenmerkt zich door een open en oorspronkelijk karakter. In de kunstwerkplaats zijn ook voor mensen van buiten kunstkaarten en  kleine cadeauartikelen te koop.

De tentoonstelling ‘Gek van Kunst; de outsider in beeld’ is te zien in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. De entree is gratis. Meer informatie is te vinden op de website van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.


Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken.

Dit bericht delen:

Advertenties