Dit is Nijmegen

Esther Otten
19 januari 2020
Een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.
In het pand van kringloopwarenhuis Het Goed aan de Industrieweg, vind je op de eerste etage ‘Mode Met een Missie’. Dit is een naaiatelier waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken en waar mooie kleding wordt gemaakt. Mode Met een Missie bestaat dit jaar 15 jaar en heeft momenteel afdelingen in Arnhem, Druten en Nijmegen.

Twee keer per jaar maakt Mode Met een Missie een kledinglijn. Deze collectie is uniek en wordt verkocht in de fysieke winkel in Arnhem. In ieder kledingstuk is een tweedehands detailt verwerkt, dat verwijst naar hergebruik en symboliseert dat alles een tweede kans verdient. Naast de kledinglijn en verstelwerk in opdracht, maken deelnemers van Mode Met een Missie onder andere tassen, shawls, kussenhoezen voor verschillende winkels en hebben zij sjaals voor Museum het Valkhof gemaakt.

Bij het aanschaffen van materiaal en stoffen wordt gekeken naar duurzaamheid, wat Mode Met een Missie een dubbele betekenis geeft.

In het atelier van Mode Met een Missie in Nijmegen werken ongeveer 25 deelnemers. Het atelier is 4 dagen per week open en wordt op een enthousiaste manier geleid door Agnes, Bea en Marie-Josee.

Voor deelname aan Mode Met een Missie is een indicatie via WMO nodig. Doorstroming naar regulier werk middels een ontwikkeltraject via het werkbedrijf is één van de opties bij Mode Met een Missie. Het atelier biedt de mogelijkheid voor het opdoen van sociale contacten, daginvulling en opbouwen van werknemersvaardigheden. En natuurlijk leer je de kneepjes van het naaivak.

Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken.

Heb je een tip of suggestie voor de fotorubriek Dit is Nijmegen? Stuur een mail naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl


Dit bericht delen:

Advertenties