Opnieuw in België ontsnapte gevangene aangehouden

Van onze redactie
12 januari 2020
De politie heeft gisteravond een in België ontsnapte gevangene aangehouden in Nijmegen. De man ontsnapte in de nacht van vrijdag op zaterdag uit de gevangenis van Wortel.
In de nacht van vrijdag op zaterdag ontdekten medewerkers van de gevangenis van Wortel in België, dat drie gevangenen ontsnapt waren. De drie hadden een gat van ongeveer 40 centimeter in de buitenmuur van hun cel gemaakt. Een van drie mannen keerde terug naar zijn cel toen hij over de vier meter hoge buitenmuur moest klimmen. De tweede werd nog op het gevangenisdomein onderschept. De derde gevangene, een Tunesiër die een gevangenisstraf van vijf jaar uitzat, slaagde erin over de muur te klimmen en ontsnapte.

De Belgische politie startte direct een zoekactie naar de man. De man zou bij zijn ontsnapping geen gevangenisuniform, maar gewone burgerkleding dragen. Hij werd niet meer aangetroffen. Alle bezoeken van de gevangenis in Wortel werden zaterdag afgelast.

Gisteravond omstreeks zeven uur hielden agenten in Nijmegen een man aan nadat ze hem betrapten op strafbare feiten. Welke strafbare feiten dit waren, kon de politie nog niet bekend maken. Op het bureau bleek het te gaan om de in België ontsnapte gevange. De recherche heeft de zaak overgenomen.

Het is de tweede keer in één week tijd dat een in België ontsnapte gevangene werd aangehouden in Nijmegen. Vorige week hielden agenten van het Fugitive Active Search Team van de politie een uit Turnhout ontsnapte gevangene aan.

Dit bericht delen:

Advertenties